glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Alfa Team revine pe locul secund

Runda cu numărul 23 a fost una aproape lipsită de miză în Superligă. Cu gândul la finalul campionatului şi la debutul returului, favoritele fie şi-au văzut de joc, fie au mai ridicat piciorul de pe acceleraţie în jocurile pe care le-au disputat. În aceste condiţii, întâlnirea dintre Alfa Team Cristur şi Grawe Deva a ţinut capul de afiş, primii reuşind să se impună şi să revină pe locul secund.

„Albaştrii” s-au impus cu 2-1, după un meci extrem de echilibrat, în care doar experienţa unor jucători ca Ciprian Luca sau Viorel Trif au făcut diferenţa. Pentru Grawe acesta a fost al patrulea joc consecutiv cu o formaţie din prima jumătate a clasamentului, dintr-o serie din care mai sunt programate alte două jocuri tari: cu Liverpool şi FC Anonimii.

Plus de experienţă

Vicecampionii de anul trecut au început mai bine jocul cu Grawe, hotărâţi să facă rocada cu aceştia în clasament. Astfel, după un prim sfert de oră de tatonări, Coroiescu s-a văzut nevoit să scoată de pe linie un şut puternic a lui Vârlan, pentru ca mai apoi bara să îi salveze pe cei de la Grawe, la o reluare a aceluiaşi Vârlan (18). Mai mult, contrar cursului jocului, elevii lui Adrian Radu au reuşit să deschidă scorul, prin Coroiescu, care a prins un şut de zile mari, ce s-a oprit direct în vinclul porţii lui Petre Clep (20). Alfa Team n-a stat prea mult pe gânduri însă, şi după o ratare semnată de Kutyfalvi, Ciprian Luca a egalat situaţia cu o „bombă” în scurt, după un corner de pe stânga. Echilibrul s-a menţinut şi după reluare, însă „albaştrii” au trecut în avantaj după un şut sănătos în scurt a lui Viorel Trif (35). Chiar şi aşa, Grawe putea obţine o nouă remiză preţioasă dacă Alexoi nu irosea un penalty în minutul 36 şi dacă Muntean nu trimitea alături din doar câţiva metri, trei minute mai târziu.

Răsturnări de scor spectaculoase

11 goluri s-au marcat în cel mai spectaculos joc al etapei. Pera Bmw s-a impus cu 6-5 în faţa celor de la Quasar Deva, asta chiar dacă, la un moment dat, „roş-albaştrii” aveau 5-2 pe tabelă! Gabor şi Marta au făcut 2-0, într-un singur minut, însă până la pauză Quasar a revenit în joc prin reuşitele lui Cărăbulea şi Cioroagă (16 şi 24) şi şi-a continuat „recitalul” şi după reluare. Mirea a făcut 3-2 cu şut puternic din apropierea centrului terenului (27), Cioroagă a dublat avantajul (32), iar acelaşi Mirea a făcut 5-2, din careu (33). „Show-ul” a continuat şi în doar cinci minute, Pera Bmw a egalat situaţia, graţie „dublei” lui Gabor (39,41) şi a reuşite lui Ciprian Andrei (36), pentru ca Cioroagă să trimită în proprie poartă, când mai erau doar cinci minute până la final (45).

Dovadă de fair-play

Finalul de săptămână a prilejuit şi debutul ligilor B şi C, formate din echipele care au evoluat în Liga Realsport, iar prima etapă a surprins şi un gest de fair-play care ar trebui să caracterizeze tot mai mult, o astfel de competiţie. Organizatorii Realsport au decis premierea echipei Tikva Construct cu o diplomă de Fair-Play şi o minge, pentru gestul din partida cu Big Eco, în care un jucător al echipei Tikva a anunţat arbitrul partidei privind decizia luata de a valida un gol al formaţiei sale, deşi mingea nu intrase în poartă. Astfel, arbitrul a revenit asupra deciziei şi a anulat golul, iar partida s-a terminat, la egalitate, 3-3.