glasul-hd.ro Web analytics

Special

Alexandra Marcu şi tatăl său au ajuns şi pe cel mai înalt vulcan din lume!

Deveanca de 17 ani şi tatăl său au ajuns, duminică, pe cel mai înalt vulcan din lume! Cei doi au atins vârful Ojos del Salado (6.893 de metri) din Chile, după o expediţie ce a durat exact nouă zile.

În acest moment, Alexandra şi Dan Marcu au bifat şase dintre cei mai înalţi vulcani ai lumii, anterior fiind cuceriţi Uhuru din Kilimanjaro (5.895 de metri), Pico de Orizaba din Mexic (5.636 de metri), Kazbek din Georgia (5.047 de metri), Damavand din Iran (5.610 de metri) şi Mount Giluwe din Papua Noua Guinee (4.367 de metri). Ultimul pe listă este Mount Sidley, din Antarctica (4.285 de metri).

„Cea mai grea şi lungă expediţie de până acum”

Alexandra Marcu a declarat, pentru „Glasul Hunedoarei”, că expediţia din Chile a fost, de departe, cea mai dificilă şi totodată cea mai lungă de până acum, având în vedere că hunedorenii au petrecut nouă zile în deşertul Atacama. „Am petrecut nouă zile în deşertul Atacama, iar drumul spre vârf a durat 14 ore! În preziua expediţiei, am organizat o echipă şi a fost astfel, până la urmă, o expediţie româno-chiliană! Am dus tricolorul, sigla oraşului şi cea a «Premianţilor fără premii» pe vârf! Am beneficiat de sprijin nemărginit din partea comunităţii româneşti din Copiapo (primul oraş important în apropierea deşertului Atacama – n.red.), reprezentată prin domnii Radu Almăşan şi Mihai Lucian, oameni extraordinari, fără de care nu am fi reuşit. A fost o nouă aventură de neuitat pe care de abia aştept să o împărtăşesc şi cu cei de acasă”, a spus Alexandra, care a avut-o aproape, de această dată, şi pe mama sa, Dana, care s-a implicat din plin în organizarea expediţiei.

Alexandra Marcu este doar a treia femeie care reuşeşte să ajungă pe vârful de la graniţa dintre Chile şi Argentina! Cu o altitudine de 6.893 de metri, Ojos del Salado (Ochiul Sărăturii) este cel mai înalt vulcan (activ) din lume, şi al doilea munte ca înălţime, din America de Sud, după Aconcagua – 6.962 de metri.