NEWS ALERT:
Home / Actualitate / Alertă pe Mureş! Pompierii şi angajaţii Apelor Române au încercat să capteze la Bejan pata de ulei deversată accidental, vineri, în râul Mureş
SECUND

Alertă pe Mureş! Pompierii şi angajaţii Apelor Române au încercat să capteze la Bejan pata de ulei deversată accidental, vineri, în râul Mureş

Trei baraje absorbante au fost montate sâmbătă şi duminică pe cursul Mureşului, în apropierea localităţii Bejan în încercarea de a stopa pata de ulei formată vineri seara, în urma unei deversări accidentale ce a avut loc la Termocentrala Iernut (judeţul Mureş).

Vineri seara, în urma unor lucrări ce au avut loc la termocentrala din Iernut, mai bine de o tonă de ulei de transformator a fost deversată accidental în Mureş. Vineri noaptea s-a început lucrul la montarea unor baraje absorbante pe raza judeţului Alba, însă nu s-a reuşit captarea întregii cantităţi de ulei. „De vineri noaptea lucrăm pentru a limita efectele incidentului. S-au pus deja, în zona Bejan două baraje absorbante şi acum este montat un al treilea. Barajele sunt dispuse oblic astfel încât, uleiul care nu se absoarbe să fie ghidat spre mal, de unde este scos cu ajutorul unor pompe de absorbţie. Am beneficiat şi de cooperarea conducerii Termocentralei Mintia, căreia i-am cerut să ridice măcar un stăvilar de la baraj astfel încât să mai liniştim un pic Mureşul (apa să nu mai curgă peste dig, ci prin golirile de fund, viteza de curgere fiind astfel diminuată – n.red.). Pata va ajunge spre seară în zona noastră. Preventiv, încă un baraj absorbant mai este montat în dreptul localităţii Căpruţa, din judeţul Arad”, a declarat, ieri, la amiază, pentru „Glasul Hunedoarei”, Grigore Burjan, directorul Serviciului de Gospodărire a Apelor Hunedoara.

 

Despre Livia BOTICI

Citește și

Termocentrala Mintia - Grupu 1 8841

Mintia are, din nou, gaz metan. Lider de sindicat: „Asistăm la sabotarea sectorului energetic chiar de către Guvernul României și la punerea la pământ a unei termocentrale”

Ieri după-masă, după 46 de ore în care Termocentrala Mintia a funcționat fără gaz metan, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *