NEWS ALERT:
Home / Actualitate / Alegeri parţiale: indiferenţă la Lupeni, participare mare la Sălaşu de Sus
VotariWatermark 2012 1012 (1)

Alegeri parţiale: indiferenţă la Lupeni, participare mare la Sălaşu de Sus

Mai puţin de o treime dintre cetăţenii cu drept de vot din Lupeni se prezentaseră la urne pentru a-şi alege primarul, la scrutinul parţial de ieri. În Sălaşu de Sus situaţia a fost diametral opusă.

Până la ora 16.00, prezenţa la urne în Lupeni era de doar 25 la sută. În intervalul 16.00 – 18.00, aceasta nu a înregistrat vreo creştere substanţială. La ora 18.00, doar 28 la sută dintre lupenenii cu drept de vot trecuseră prin secţiile de votare pentru a-l alege pe cel care va ocupa postul lăsat liber de Cristian Resmeriţă, ajuns senator după alegerile parlamentare din decembrie. Prezenţa scăzută la urne este pusă pe seama faptului că oamenii din Lupeni sunt extrem de pesimişti în ce priveşte viitorul oraşului lor. Mina de aici urmează să fie închisă la anul.

Alegătorii din Sălaşu de Sus s-au dovedit a fi însă mult mai disciplinaţi. Mai bine de 64 la sută dintre ei au votat ieri, înainte de ora 18.00.

Vot fotografiat şi afiş defăimător, la Lupeni

Un cetăţean din Lupeni a fost suspectat că şi-ar fi fotografiat buletinul de vot. Preşedintele unei secţii de votare a declarat că, la un moment dat, a auzit sunetul tipic al unui telefon care face o fotografie venind dinspre o cabină de vot. Preşedintele secţiei de votare n-avea niciun drept să-i ia telefonul suspectului. Se pare că, până să vină poliţia, acesta a şters imaginea şi a scăpat de orice posibilă sancţiune. O altă sesizare primită ieri, până spre seară, la Biroul Electoral de Circumscripţie din Lupeni, a fost făcută chiar de un poliţist, care atrăgea atenţia asupra faptului că pe geamul unui fast-food de lângă piaţa agro-alimentară „Cina”, era pus un afiş al unui candidat, însoţit de fratele său, şi pe care era scris „Furăm bugetul împreună”. „Se fac cercetări pentru a se stabili cine a pus acel afiş”, declara ieri preşedintele Biroului, Ion Mitrana.

Despre Ciprian IANCU

Citește și

PENTRU SITE4

Şantierele feroviare din centrul ţării vor fi verificate periodic

Directorul General al CFR SA, Ion Gavrilă, i-a convocat pe şantier, în zilele de 21 …