glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Alegătorii sunt aşteptaţi duminică la urne

Hunedorenii care au împlinit 18 ani până în 25 mai, inclusiv, sunt aşteptaţi duminică la urne pentru a alege prin vot europarlamentarii care vor reprezenta România în Parlamentul European. Ţara noastră va trimite 32 de deputaţi români în Parlamentul European.

Alegerile europene se desfăşoară în toate cele 28 de state membre ale Uniunii Europene. În unele ţări, procesul de vot a început deja din 22 mai şi se va încheia duminică. În judeţul Hunedoara au fost delimitate 524 de secţii de votare. Procesul electoral va începe la ora 7 şi se va încheia la ora 21. Cetățenii care în ziua alegerilor se află în localitatea de domiciliu își vor exercita dreptul de vot la secția la care sunt arondaţi. În cazul în care se află în altă localitate, își pot exercita dreptul de vot la orice secție de votare urmând a fi înscriși în lista electorală suplimentară. La scrutinul europarlamentar s-au înscris 15 formaţiuni politice şi opt candidaţi independenţi.

Scrutin parţial în Ţara Haţegului

Alegătorii din Colegiul Nr. 3 Țara Haţegului-Ţinutul Pădurenilor vor avea o dublă misiune duminică. Aceştia vor fi chemaţi la urne să-şi aleagă şi reprezentantul în Camera Deputaţilor. În competiţia electorală s-au înscris iniţial cinci candidaţi, respectiv Sorin Marica (PSD, UNPR, PC), Sorin Ştefoni (PNL), Ioan Ciolea (PDL), Marian Muntean (PP-DD) şi Radu Cristescu (PMP). Miercuri, candidatul PDL a anunţat că renunţă la candidatura sa şi a semnat adeziunea de înscriere în PMP. Postul de deputat al Colegiului Nr. 3 a rămas vacant după demisia liberalului Dan Radu Ruşanu, acesta optând pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară. Alegătorii care doresc să voteze trebuie să se prezinte la urne cu buletinul sau cartea de identitate.