Home / Eveniment / Alcoolul la volan UCIDE! Acțiune de conștientizare a șoferilor hunedoreni
secund

Alcoolul la volan UCIDE! Acțiune de conștientizare a șoferilor hunedoreni

Polițiștii hunedoreni au desfășurat, în ultimele zile, o amplă acțiune pentru conștientizarea șoferilor, care, uneori, se urcă la volan, cu toate că au consumat băuturi alcoolice. Oamenii legii au ridicat nouă permise de conducere.

Scopul acestei acţiuni a fost acela de a reduce numărul evenimentelor rutiere comise pe fondul conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului sau a unor substanţe interzise. „Poliţiştii au aplicat nouă sancţiuni contravenţionale unor persoane care conduceau autovehicule sub influenţa băuturilor alcoolice şi au luat măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice faţă de nouă conducători auto”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu.

În cadrul acțiunii, cea mai mare concentrație de alcool în aerul expirat a fost descoperită la un bărbat de 41 de ani, din Hunedoara. În urma testării, a reieșit că hunedoreanul avea o concentraţie de 1,06 mg/l, alcool pur în aerul expirat. Spre norocul lui, omul a rămas fără permis de conducere, înainte de a produce o tragedie.

Cu mai puțin noroc a fost însă un alt șofer, care a fost la un pas de o nenorocire. „Afumat” bine, bărbatul s-a urcat în mașină și a pornit la drum. „Un bărbat de 47 de ani, din judeţul Prahova, în timp ce conducea o autoutilitară pe D.N.66, (municipiul  Petroșani), nu a adaptat viteza la condițiile de drum, a părăsit partea carosabilă într-o curbă deosebit de periculoasă spre stânga, oprindu-se într-un parapet din beton. În urma evenimentului au rezultat doar pagube materiale, însă ca urmare a testării conducătorului auto cu aparatului etilotest, acesta a indicat valoarea de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a mai spus purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Despre Livia BOTICI

Citește și

accident

Accident cu două victime, în Deva. Recomandări preventive pentru șoferi

Accident cu două victime, pe strada Horea, din Deva, produs la sfârșitul săptămânii trecute. Șoferul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *