glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Alcoolul la volan UCIDE! Acțiune de conștientizare a șoferilor hunedoreni

Polițiștii hunedoreni au desfășurat, în ultimele zile, o amplă acțiune pentru conștientizarea șoferilor, care, uneori, se urcă la volan, cu toate că au consumat băuturi alcoolice. Oamenii legii au ridicat nouă permise de conducere.

Scopul acestei acţiuni a fost acela de a reduce numărul evenimentelor rutiere comise pe fondul conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului sau a unor substanţe interzise. „Poliţiştii au aplicat nouă sancţiuni contravenţionale unor persoane care conduceau autovehicule sub influenţa băuturilor alcoolice şi au luat măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice faţă de nouă conducători auto”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu.

În cadrul acțiunii, cea mai mare concentrație de alcool în aerul expirat a fost descoperită la un bărbat de 41 de ani, din Hunedoara. În urma testării, a reieșit că hunedoreanul avea o concentraţie de 1,06 mg/l, alcool pur în aerul expirat. Spre norocul lui, omul a rămas fără permis de conducere, înainte de a produce o tragedie.

Cu mai puțin noroc a fost însă un alt șofer, care a fost la un pas de o nenorocire. „Afumat” bine, bărbatul s-a urcat în mașină și a pornit la drum. „Un bărbat de 47 de ani, din judeţul Prahova, în timp ce conducea o autoutilitară pe D.N.66, (municipiul  Petroșani), nu a adaptat viteza la condițiile de drum, a părăsit partea carosabilă într-o curbă deosebit de periculoasă spre stânga, oprindu-se într-un parapet din beton. În urma evenimentului au rezultat doar pagube materiale, însă ca urmare a testării conducătorului auto cu aparatului etilotest, acesta a indicat valoarea de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a mai spus purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Loading...