glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Albă pentru Hunedoara, neagră pentru Cetate

Cele patru formaţii hunedorene de juniori A şi B implicate în Campionatul Naţional au debutat în weekend. Iar meciurile lor au avut un deznodământ total diferit. Devenii au cedat în ambele întâlniri cu Metalul Reşiţa, în vreme ce colegii lor de pe Cerna s-au distrat cu cei de la CSŞ Caransebeş.

Juniorii A ai Cetăţii (născuţi în 1995-1996) au cedat fără drept de apel, 3-0, în vreme ce colegii lor mai mici (născuţi în 1997-1998) au fost învinşi, surprinzător, 2-1 (golul devean fiind marcat de Golea), după un meci în care chiar şi antrenorul gazdelor, Cosmin Buda, a recunoscut valoarea devenilor: „Am învins o echipă mult mai bună ca a noastră, dar noi jucăm cu copii născuţi în 1998. Adevărul e că i-am păcălit pe adversari!”. Fapt întărit şi de antrenorul băieţilor de sub cetate, care spune însă că are încă încredere în valoarea lor. „Nu mă aşteptam să pierdem la Reşiţa, pentru că eu sunt de părere că avem o echipă care se poate bate pentru podium. E însă numai începutul, sunt convins că ne vom redresa”, a spus Ciprian Luca.

Doi fraţi, două echipe, două goluri

Chiar dacă au întâmpinat o serie de probleme înaintea startului noului sezon, juniorii Hunedoarei au pornit ca din puşcă. Cu Romică Gabor la timonă (n.red. – numit şef al Centrului de Copii şi juniori), în locul lui Nelu Mitrică, plecat în Anglia, la muncă, juniorii A au defilat în weekend. S-au impus cu 3-0, toate reuşitele venind de la jucători care au evoluat deja şi la echipa mare: Ciumaşu, Apachiţei şi Darius Grigore. De altfel, finalul de săptămână a fost unul excelent pentru familia Grigore, după ce şi fratele mai mic al lui Darius, Vali, a reuşit să puncteze pentru echipa sa, juniorii B ai lui Fane Dubinciuc impunându-se cu 3-1, şi cu Moroşanu şi Dumitru pe lista marcatorilor. Repartizate în seria a şasea a Campionatului Naţional, echipele de juniori republicani intră la joc de două ori în următoarele patru zile! Mai întâi, chiar astăzi, când sub cetate vor poposi cei de la ACS Poli, iar FC Hunedoara va evolua la Lugoj, iar mai apoi duminică, când se vor întâlni în meciuri directe, pe malul Cernei. Jocurile juniorilor A încep de la ora 12.00, iar cele ale celor mai mici, de la ora 14.00.

Cum se joacă anul acesta

Seria din care fac parte CNS Cetate Deva şi FC Hunedoara le mai are în componenţă pe LPS Banatul Timişoara, UTA, CSŞ Drobeta Turnu Severin, CSŞ Caransebeş, ACS Poli Timişoara, CSŞ Lugoj, Metalul Reşiţa, ACS UTA Bătrâna Doamnă şi Pandurii Târgu  Jiu. Sezonul regulat cuprinde 22 etape, în sistem tur –retur, la finalul lui primele două clasate urmând să se califice la etapa intermediară. Echipele clasate pe locurile 3-10 vor continua competiţia cu etapa de „palmares”, împărţite în două grupe valorice, locurile 3-6 şi locurile 7-10. Locul 11 la finalul sezonului regulat va ieşi din competiţie. Marile favorite la primele locuri din serie sunt LPS Banatul Timişoara, ACS Poli Timişoara, UTA Bătrâna Doamnă şi Pandurii Târgu Jiu.

Vezi și

Close