glasul-hd.ro Web analytics

Timp liber

Agendă culturală de timp liber: filme, spectacol de teatru, concert de muzică populară și un târg de toamnă

Hunedorenii de toate vârstele au posibilitatea să ia parte în acest sfârșit de săptămână la mai multe evenimente artistice și de sezon. Cinefilii pot viziona trei premiere la cinematograful devean, iar pasionații de teatru sunt așteptați la spectacolul „Un pedagog de modă 9”. Iubitorii folclorului au posibilitatea să ia parte la un concert de muzică populară în Piața Cetății, iar cei care doresc să se bucure de recoltele toamnei sunt invitați la Târgul de toamnă de la Băița.

filmPremiere cinematografice la „Patria”

Cinefilii din județ pot viziona în acest weekend trei filme în premieră la Cinematograful „Patria” din Deva. Este vorba despre „Prințesa Lebădă: Sub acoperire regală”, regizat de Richard Rich, „Geostorm: Pericol Global”, în regia lui Dean Devlin, și „Mama”, în regia lui Darren Aronofsky. Filmele rulează începând de astăzi până duminică, primul de la ora 15:00, al doilea de la 17:30, iar al treilea de la 20:00. Prețul unui bilet la oricare dintre filme este 10 lei.

teatru„Un pedagog de modă 9”, la Teatrul de Artă

Pasionații de teatru sunt așteptați la „Un pedagog de modă 9”, un spectacol care are loc astăzi de la ora 19:00, la Teatrul de Artă Deva. Spectacolul este semnat de Daniel Vulcu, regizor care a mai pus în scenă la Petroșani spectacolele „Și miniștrii calcă strâmb” și „La Iunion birjar”, două comedii savuroase, la fel cum este și spectacolul „Un pedagog de modă 9”. Textul după care se joacă această piesă este după I.L. Caragiale și Karinthy Frigyes. Coregrafia este asigurată de Victoria Bucun (Vica). Într-o reprezentanție admirabilă a „lotului” de tineri actori ai teatrului din Petroșani, compilația de momente și schițe, în viziunea regizorală a lui Daniel Vulcu, oferă publicului șansa de a savura momente comice într-o poftă de râs absolut molipsitoare. „Un pedagog de modă 9”, o ingenioasă reinterpretare în variantă de secol XXI a celebrei schițe „Un pedagog de școală nouă” a maestrului comediei românești, I.L. Caragiale oferă prilejul de a urmări o adevărată „lecție deschisă” la actorie a generației „cool” din echipea teatrului petroșenean. Rând pe rând, Radu Tudosie, Corina Vișinescu, Amelia Toaxen, Ana Negrescu, Simona Codreanu, Alexandru Cazan, Mihai Alexandru, Mihai Sima și Sergiu Fîrte sunt ba „studenți emininche” ba pedagog, ba „inșpector”, ba chiar… ei înșiși.

Dincolo de cuvinte, piesa care pare desprinsă dintr-o firească realitate cotidiană a sistemului de educație, reprezintă o pledoarie pentru tot ceea ce are mai frumos arta teatrală, atât pentru cei care o trăiesc pe scenă, cât și pentru cei care o savurează ca spectatori. Prețul unui bilet este 20 de lei.

Concert de muzică populară în Piața Cetății

Afis concertIubitorii folclorului sunt așteptați astăzi, la un concert de muzică populară și dansuri folclorice. Evenimentul are loc în Piața Cetății, de la ora 13:00 și este organizat de Primăria Municipiului Deva și Serviciul Public Administrarea Cetate. Spectacolul va fi susținut de ansamblul ,,Făeragul” din comuna Certejul de Sus, care în acest an a participat la două festivaluri internaționale de folclor, în Serbia și Mexic. Din componența ansamblului fac parte soliștii: Roxana Purtător și Constantin Bălțatu. La eveniment vor participa și elevii de la Liceul de Arte ,,Sigismund Toduță” Deva, Iulia Țanc, Mădălina Culda și Cristian Mureșan. Concertul face parte din seria evenimentelor organizate de municipalitate sub genericul „Muzica în Cetatea Devei” și are ca scop promovarea tradițiilor folclorice hunedorene și a simbolului municipiului, Cetatea Deva.  Intrarea la eveniment este liberă.

Targ-baitaTârg de toamnă la Băița

Locuitorii comunei Băița și nu numai sunt invitați în acest weekend la cea de-a treia ediție a Târgului de toamnă. În cadrul evenimentului, vor fi expuse recoltele toamnei, animale, utilaje agricole. Acțiunea ce deservește ca piață de desfacere pentru producătorii autohtoni este organizată de Primăria şi Consiliul Local al comunei Băiţa, prin Asociaţia Social-Culturală „Ţara de Piatră” Hărţăgani. Programul va debuta la ora 9:00, cu primirea invitaţilor, iar de la ora 11:00 este prevăzută vizitarea standurilor. Mai apoi se va trece la festivitatea de premiere şi la mult aşteptata tombolă. În acest an, expozanţii pot câştiga în urma extragerii un sistem de garduri electric, o moară electrică de cereale sau o motocoasă. Se vor acorda diplome, câte un tichet de două persoane pentru o masă din partea casei și mai multe medicamente de uz veterinar, precum vitamine, antibiotice şi produse antiparazitare. Conform organizatorilor, orice producător sau crescător de animale din zonă se poate înscrie contactând reprezentanţii administraţiei publice locale. Mai trebuie precizat că programul evenimentului include şi un spectacol folcloric ce-l va aduce pe scenă pe renumitul taragotist Pera Bulz, dar și Ansamblurile folclorice „Ritmuri Zărăndene Băiţa”, al Şcolii Generale Băiţa și pe soliştii Gabi Nicolae, Cosminuţ Ardelean, Cosmin Gheban şi invitaţii speciali Cosmin Marta şi Florica Tomoioagă.

Loading...