glasul-hd.ro Web analytics

Fără categoriePolitică

Adrian David îşi aşteaptă numirea ca prefect

Ex-preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian David, a renunţat la mandatul de consilier judeţean şi spune că îşi doreşte o carieră în administraţie, ca funcţionar public. Nu face nicio declaraţie pe tema posibilei sale numiri ca prefect de Hunedoara, post rămas vacant încă din aprilie, după demisia pesedistului Sorin Vasilescu.

Adrian David (PNL) a demisionat oficial din funcţia de consilier judeţean pentru a nu intra în incompatibilitate. De 10 zile ocupă postul de consilier superior pe probleme de urbanism şi amenajarea teritoriului la Primăria Petroşani. Această încadrare în categoria înalţilor funcţionari îl va ajuta pe Adrian David să îndeplinească una dintre cele mai importante condiţii pentru a putea fi numit prefect de Hunedoara. „Nu doresc să fac prea multe comentarii pe această temă. E o chestiune care ţine de ce îşi doreşte Guvernul. Dacă Guvernul îşi doreşte ca eu să fiu numit prefect, sunt pregătit pentru asta”, declară David.

Ex-preşedintele Consiliului Judeţean (în perioada mai 2015 – iunie 2016) spunea, după alegeri, că se va întoarce la postul său de asistent universitar la Universitatea Petroşani, unde preda disciplina numită „Finanţele întreprinderilor”. Şi-a schimbat însă opţiunea: „Am ales varianta unei cariere în administraţia publică. De fapt, am şi promis că voi rămâne în administraţie. Experienţa de preşedinte al Consiliului Judeţean este una benefică pentru mine. Rămân membru PNL, dar în momentul în care se va pune problema unei incompatibilităţi între funcţia publică şi calitatea de membru al unui partid, voi renunţa la cea de-a doua. Pe de altă parte, având în vedere vârsta mea (34 de ani – n.red.) nu cred că mi s-au închis uşile oportunităţilor profesionale, sau politice”.

Conform legii, prefecţii şi subprefecţii trebuie să fie apolitici” şi sunt selectaţi din rândul înalţilor funcţionari publici. În realitate însă, fiecare partid îşi face „peste noapte” unii membrii „înalţi funcţionari publici”, iar după câteva zile aceştia sunt numiţi prefecţi ori subprefecţi.