glasul-hd.ro Web analytics

43

Adolescentul care a spart zeci de mașini în Petroșani a fost arestat preventiv

Adrian Sorin Căldărar a reușit să terorizeze oamenii din două localități din Valea Jiului după ce a spart zeci de mașini. Acesta a fost prins o dată de oamenii legii însă a fost cercetat în stare de libertate. Abia după a treia lovitură a ajuns în spatele gratiilor.

Adolescentul de 16 ani a făcut o pasiune din spargerea mașinilor, din interiorul cărora fura tot ceea ce credea că este de valoare. Primele sale acțiuni de acest gen s-au derulat în perioada decembrie 2013-martie 2014 când peste 30 de mașini taxi și microbuze de transport persoane i-au căzut pradă acestuia. A fost identificat de polițiști în luna mai, după ce a sustras dintr-un autoturism parcat pe o stradă din Petrila un modulator FM, un memory-stick și o lanternă telescopică. Oamenii legii au întocmit pe numele minorul dosar de cercetare penală pentru furt calificat, fiind lăsat în libertate.

În spatele gratiilor pentru următoarea lună

Adolescentul nu s-a putut abține iar în noaptea de 1 Mai a dat o nouă lovitură. Opt mașini parcate pe raza municipiului Petroșani au fost sparte. Din interiorul a șase aututirme, adolescu a sustras tot ceea ce i s-a părut de valoare. Din celelalte două, nu a furat nimic. Polițiștii l-au identificat ca fiind autorul acestor infracțiuni, l-au reținut pentru 24 de ore și a fost prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă. Judecătoria Petroșani a admis cererea procurorilor iar Adrian Căldărar va sta următoarele 30 de zile în spatele gratiilor.

Potrivit polițiștilor, adolescentul acţiona, de cele mai multe ori, singur pe timpul nopţii, spărgând geamurile laterale ale unor autovehicule parcate, în special autoturisme gen taxi şi microbuze de transport persoane, după care sustrăgea din interior staţii de emisie-recepţie şi diverse sume de bani. De asemenea, minorul a pătruns în unele autovehicule, iar după ce a răvăşit bunurile din interior a plecat fără a sustrage bunuri sau valori, în timp ce în alte cazuri a distrus geamul lateral fără a mai pătrunde în interior.

Politiștii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activități infracționale a acestuia și pentru stabilirea participației penale a unui taximetrist care l-a ajutat la comiterea faptelor”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu.

41 despargeri de mașini a comis adolescentul