glasul-hd.ro Web analytics

Adăpost de animale în flăcări. Pompierii au cărat în spate motopompele manuale mai mult de un kilometru

Incendiu devastator la un adăpost de animale din Bunila. Până la sosirea pompierilor, adăpostul a fost făcut scrum iar animalele care se aflau înăutru nu au putut fi salvate.

 

Intervenţie ingreunată din cauza drumului de acces

Imediat după sesizarea venită prin 112, echipajul de pompieri a pornit spre locul incendiului cu o autospecială complexă. Numai că, drumul judeţean care face legătura între Hunedoara şi Bunila nu le-a dat posibilitatea să ajungă până la adăpostul de animale în flăcări.

Pompierii au fost nevoiţi să lase autospeciala la o distanţă de un kilometru şi jumătate de locul în care se manifesta incendiul, din cauza drumului de acces îngust şi în pantă”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, Anemona Doda.

 

Cu motopompele în spate

Pompierii nu au renunţat în faţa drumului anevoios şi au găsit soluţii. Au luat în spate motopompe manuale şi furtunuri şi au mers pe jos un kilometru şi jumătate până la adăpostul incendiat. Când credeau că problema se va rezolva, oamenii focului au dat peste alt obstacol: fântâna aflată în apropiere era secată.

Echipele de intervenţie au reuşit să limiteze, cu ajutorul zăpezii, propagarea incendiului la patru căpiţe de fân care se aflau în imediata apropiere a unui grup de case. În incendiu a ars în totalitate adăpostul de animale, construit din lemn de aproximativ 50 de metri patraţi, în care se aflau doi cai şi o vaca. Din nefericire animalele nu au putut fi salvate”, a mai adăugat Anemona Doda.

Din primele verificări ale pompierilor, incendiul a fost generat de un scurtcircuit la reţeaua electrică.

 

CASETĂ

Anexe gospodăreşti în flăcări

Un alt incendiu a cuprins mai multe anexe gospodăreşti din satul Zdrapţi. Două echipaj de pompieri cu două autospeciale de intervenţie, au intervenit pentru lichidarea incendiului.

Incendiul se manifesta la anexe gospodăreşti şi acoperişul acestora pe o suprafaţa de peste 100 metri patraţi, precum şi la elementele din lemn ale acoperişului casei.

Intervenţia promptă a pompierilor a dus la izolarea incendiului înainte de a se extinde la întreaga locuinţă”, a afirmat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.

Şi de data aceasta, tot un scurtcircuit produs într-una dintre anexe a fost cauza incendiului.