glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

„ACURAT” – structură de economie socială, înfiinţată cu bani europeni (P)

12 hunedoreni care provin din categorii sociale vulnerabile au de lucru mulţumită unui proiect cu finanţare POSDRU derulat în patru judeţe: Hunedoara, Botoşani, Iaşi şi Vaslui.

Per, total, proiectul „Împreună pentru comunitate – IC 6” are o valoare de 3,75 milioane de lei, din care 3,04 milioane o reprezintă asistenţa financiară nerambursabilă obţinută prin POSDRU, pe Axa prioritară 6 – „Promovarea incluziunii sociale”. Fundaţia „Corona” din Iaşi a fost cea care a avut iniţiativa, iar implementarea a fost făcută în parteneriat cu Asociaţia „Clara” din Dorohoi, Fundaţia „Centrul de Mediere şi Securitate Comunitară” din Iaşi şi Asociaţia „Merit” din Deva.
Proiectul a avut două componente: una de instruire, consiliere şi formare a unui număr total de 60 de persoane provenite din categorii sociale vulnerabile şi o a doua, care vizează crearea a şase unităţi de economie socială.

Salarii mai mari

O asemenea unitate a apărut şi la Deva, se numeşte ACURAT, avea iniţial doar şase angajaţi, dar, în termen de doar câteva luni a ajuns la 12 şi îşi propune să se dezvolte astfel încât să reziste pe piaţa serviciilor de curăţenie ani buni.
„Structura de economie socială creată la Deva prin intermediul proiectului oferă servicii de curăţenie la standarde înalte, folosind cele mai moderne echipamente şi soluţii profesionale, cu impact ecologic minim. Prin proiect, suntem obligaţi să păstrăm locurile de muncă cel puţin şase luni. Noi avem motive să sperăm că vom reuşi să ne menţinem pe această piaţă cel puţin cinci ani. Salariile plătite, în zonă, în acest domeniu, de obicei sunt salariile minime pe economie. În cazul nostru, salariile acordate sunt sensibil mai mari. Nu putem comunica o sumă pentru că acestea sunt confidenţiale”, declară directorul ACURAT, Flavia Banciu, care adaugă că, din totalul bugetului proiectului, între 500.000 şi 600.000 de lei au ajuns la Deva.