glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Acoperişuri smulse de vânt, copaci rupţi şi autoturisme avariate. Prăpăd în Deva, în urma unei furtuni care a durat câteva minute (GALERIE FOTO)

Furtuna care s-a abătut, ieri după-masă, peste municipiul reşedinţă de judeţ a făcut ravagii. Mai multe acoperişuri ale unor imobile situate pe străzile Nicolae Bălcescu, Mihai Eminescu şi Minerului au fost smulse de vântul puternic, iar zeci de copaci au fost sfârtecaţi şi au căzut peste mai multe autoturisme.

Locatarii blocului 37, situat pe strada Minerului, au tras o sperietură zdravănă în timpul furtunii. Acoperisul de pe blocul 41, din vecinătate, a fost smuls de vânt şi proiectat, de la aproximativ 60 de metri, în imobilul lor. Bucăţi de grinzi şi scânduri au străpuns balcoanele blocului de patru etaje, iar foile de tablă au fost îngrămădite în zona verde din faţa imobilului. Şi strada Scărişoara, din apropierea Şcolii „Andrei Mureşanu”, a fost blocată de un acoperiş smuls de vântul puternic de pe un bloc din apropiere. Cel puţin patru autoturisme au fost avariate pe străzile Bălcescu, Eminescu şi Minerului, fie de copacii rupţi de vânt, fie de acoperişurile din tablă. Unul dintre acestea, parcat pe Bălcescu, a fost pur şi simplu învelit într-o foaie de tablă desprinsă de pe un bloc. Câţiva copaci au căzut şi pe trotuarele de pe Eminescu şi Bălcescu. Din fericire niciun trecător nu se afla în zonă în momentul în care au căzut. Pagubele materiale sunt însemnate, iar de despăgubiri se vor ocupa probabil firmele care au montat „în mare grabă” acoperişurile ce au fost cu uşurinţă smulse de vânt.

Pompierii au înlăturat copacii rupţi de vânt şi acoperişurile căzute pe şosea, iar poliţiştii au dirijat traficul rutier pe străzile blocate în urma furtunii.