glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Accident pe DN 7, din cauza oboselii la volan. Un şofer maghiar şi-a „proptit” mastodontul într-o casă din Gothatea

Un stâlp de curent electric retezat, gardul unei gospodării distrus şi un perete al casei avariat de un autotren al cărui şofer „a aţipit” la volan. Accidentul s-a produs, ieri dimineaţă, pe DN 7, în localitatea Gothatea. Evenimentul rutier nu s-a soldat cu victime.

Locuitorii satului Gothatea au rămas în beznă, ieri dimineaţă, în jurul orei 6:00, după ce un autotren s-a răsturnat în afara părţii caro­sabile, a rupt un stâlp de curent electric şi s-a „proptit” de zidul unei case. „Zoltan C., de 42 de ani, cetăţean maghiar, în timp ce conducea un autotren pe DN 7, pe raza localităţii Gothatea, din direcţia Arad spre Deva, pe fondul oboselii a pierdut controlul volanului şi a ieşit în afara părţii carosabile, avariind un stâlp de electricitate dar şi gardul şi zidul unei case”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, inspector principal Bogdan Niţu.

Nu au fost înregistrate victime, iar traficul rutier nu a fost blocat

În urma accidentului, şoferul TIR-ului a scăpat cu câteva zgârieturi, iar proprietarul casei cu o sperietură zdravănă. La locul accidentului a fost solicitat ajutorul echipajelor de prim-ajutor. „Ajunse la locul indicat forţele de intervenţie, alcătuite dintr-un echipaj de descarcerare şi unul de prim- ajutor, au constatat că un autotren înmatriculat în Ungaria era răsturnat, în partea dreaptă a sensului său de mers. Din fericire, atât conducătorul autotrenului cât şi proprietarul casei nu au suferit traumatisme. Pompierii au asigurat, la faţa locului, măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor, decuplând bornele bateriei şi monitorizând scurgerile de combustibil din rezervorul TIR-ului”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, căpitan Anemona Doda.
Circulaţia pe DN 7 nu a fost blocată din cauza acestui incident, iar echipele societăţii de distribuţie a energiei electrice au reuşit în scurt timp să remedieze avaria. Pentru ca autotrenul, care nu era încărcat cu marfă, să poată fi scos din şanţ a fost nevoie de intervenţia unei macarale de mare tonaj.

(Foto: În urma accidentului, şoferul TIR-ului a scăpat cu câteva zgârieturi, iar proprietarul casei cu o sperietură zdravănă şi cu pagube materială pe măsură)