glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Accident în tren. Doi minori au fost răniţi în timp ce dormeau, de fereastra unui tren InterRegio

Momente de spaimă pentru o mamă şi copiii ei. Joi spre vineri noaptea, femeiea se afla în trenul InterRegio Timişoara Nord – Beclean, când în apropiere de Deva o porţiune a ferestrei compartimentului în care se aflau a căzut peste cei doi copii, rănindu-i uşor.

Femeia şi copiii săi în vârstă de 11 şi 12 ani călătoreau cu trenul InterRegio spre o localitate din judeţul Braşov. Cei trei au fost nevoiţi să-şi întrerupă călătoria în Gara Deva şi mai mult decât atât, unul dintre copii s-a ales cu răni la cap.

Minorii s-au ales cu leziuni minore şi o sperietură groaznică

Cei doi minori dormeau în momentul producerii accidentului. Mama acestora se afla pe coridorul vagonului. Vorbea la telefon când a auzit un zgomot puternic. Porţiunea de sus a ferestrei s-a desprins şi a căzut peste cei doi copii. Din fericire nici unul dintre minori nu a fost grav rănit în urma accidentului. „Băiatul meu dormea într-o parte a compartimentului, fetiţa în partea cealaltă. Nu ştiu cum s-a putut întâmpla aşa ceva doarece nu a umblat nimeni la geam. Era şi închis. Am chemat imediat controlul, iar el a anunţat salvarea”, a precizat Reghina Suciu, mama celor doi copii. Femeia şi copiii şi-au întrerupt călătoria în Gara Deva de unde minorii au fost preluaţi de echipajele Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva unde au fost supuşi unor investigaţii medicale. Băiatul în vârstă de 11 ani s-a ales cu capul spart, iar fata de 12 ani doar cu o sperietură groaznică. Potrivit mamei sale, minora suferă de o boală de inimă, iar săptămâna aceasta urmează să fie operată la o clinică din Cluj. 

Femeia a sesizat Poliţia

După ce au primit îngrijiri medicale, femeia şi cei doi copii ai săi s-au întors din nou în Gara Deva unde au aşteptat un alt tren pentru a-şi continua călătoria. Femeia a depus o sesizare la Poliţie. „Mama celor doi minori s-a prezentat la Postul de Poliţie T.F. Deva, unde a depus  plângere sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, inspector principal Bogdan Niţu. Femeia a mai spus şi că este hotărâtă să acţioneze în instanţă CFR dacă în urma sesizării sale nu se va rezolva nimic.