glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Accident feroviar, la Livadia

O mașină a fost lovită de un tren, duminică, în localitatea Livadia, după ce șoferița nu a respectat semnalele acustice și luminoase. În urma accidentului, femeia a scăpat, ca prin minune, doar cu câteva răni ușoare. Traficul feroviar în zonă a fost blocat timp de aproape două ore.

secund foto micO clipă de neatenție putea să o coste scump, pe o femeie de Gorj. Atât ea, cât și pasagera din dreapta autoturismului pe care îl conducea au scăpat cu viață în urma impactului cu un tren. Se pare că șoferița nu a observat semnalele de oprire, la trecerea la nivel cu calea ferată. „Duminică, în jurul orei 12.35, o gorjeancă de 50 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe DN66, din direcția Hațeg-Petroșani, nu a respectat semnificația semnalelor acustice și luminoase în funcțiune la trecerea la nivel cu calea ferată, pe raza localității Livadia, intrând în coliziune cu un tren Interreggio, format din locomotivă și două vagoane”, a declarat purtătoul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Hunedoara, Bogdan Nițu.

La fața locului s-au deplasat și pompierii cu o autospecială de stingere cu apă și spumă cu modul de descarcerare, un echipaj SMURD B2 și opt subofițeri din cadrul Gărzii de Intervenție Baru. În urma accidentului a rezultat rănirea usoară a unei persoane din autoturism (șoferița), care a fost preluată de echipajul SMURD și transportată la UPU Petroșani. Pasagera din dreapta nu a solicitat îngrijiri medicale.

Polițiștii au întocmit în acest caz dosar penal.