glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Acasă nu (prea) au probleme: CSM Cetate trece de Neptun Constanța

După eșecul de la Râmnicu-Vâlcea, devencele s-au trezit și au învins cu 29-25, acasă, pe Universitatea Neptun Constanța. La pauză, cele două formații se aflau la egalitate, 15-15. Gazdele rămân lidere în clasamentul play-out-ului, cu 27 de puncte, cu două peste Unirea Slobozia.

Formația lui Cosmin Hendrea a avut parte de un început mai greoi și a trebuit să repare tot ceea ce a făcut greșit în prima repriză, la reluare, când, în urma unui forcing s-a distanțat, decisiv, de oaspetele venite de la malul mării.

Prea multe oscilații de formă

Cristina Malac a găsit, prima, plasa adversă cu o pătrundere în inter stânga, dar Neptunul s-a ținut tare în minutele de debut. Apoi, Cetate a luat un mic avans pe tabelă după trei goluri din acțiune marcate de Cartaș și Ana-Maria Simion (11-8 min 19), însă finalul primei părți le-a aparținut, în totalitate, fetelor lui Ion Crăciun, care au întors rezultatul și au fost la un pas de a intra în avantaj la vestiare, dacă n-ar fi fost golul egalizator al golgheterei Cartaș (15-15). Inconstanța din joc a făcut ca oaspetele să rămână în „coasta” gazdelor minute bune și după reluare, constănțencele având chiar șansa să se desprindă, însă paradele Laurei Poenaru le-au descumpănit și le-au dat ceva mai multă încredere handbalistelor din fața sa, astfel că Deva a terminat meciul cu aer proaspăt în plămini. Cartaș a dominat ultimele minute, cu atât mai mult cu cât oaspetele au renunțat la portar pe atac și Cetate s-a impus cu 29-25. Urmează trei deplasări la rând, la Cluj, Târgu Mureș și Slobozia, din care devencele trebuie să se întoarcă neapărat cu puncte, dacă nu vor să aibă emoții pe finalul sezonului.

Loading...