glasul-hd.ro Web analytics

ComunitateÎnvățământ

Absolvenții hunedoreni, „experimentați” la prima probă a Bac-ului

Aproximativ 70 la sută dintre absolvenții de liceu din județul Hunedoara care au susținut săptămâna aceasta prima probă orală din cadrul Bacalaureatului, au obținut calificativul „experimentat”. 

Examenul de maturitate a debutat cu dreptul pentru majoritatea candidaților din județul Hunedoara. Absolvenții de liceu, care au susținut prima probă orală din cadrul Bacalaureatului, și anume evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, au promovat. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, mai mult de jumătate dintre candidați au primit calificativul „experimentat”. „Pentru prima probă din cadrul examenului de Bacalaureat, cea de comunicare orală în limba română, s-au înscris 2.521, dintr-un total de 2.962 de candidați înscriși pentru prima sesiune a examenului maturității din acest an. Astfel, dintre cei care au susținut primul examen oral, 1.804 au primit calificativul ‹experimentat›, 464 au fost declarați ‹avansați›, iar 222 de candidați au primit calificativul ‹mediu›. Un număr de 31 de candidați nu s-au prezentat la examen, iar din fericire examenul s-a desfășurat conform metodologiei, niciun elev nefiind eliminat”, a precizat purtătorul de cuvânt al IȘJ Hunedoara, Claudia Anca.

Tel Verde pentru fraudă la examene

Hunedorenii care au nemulțumiri legate de organizarea și desfășurarea examenelor naționale sau care doresc să sesizeze acțiuni de fraudare a examenelor o pot face la numărul de telefon 0800801100 (apel gratuit) sau pe site-ul www.educatiepentru viitor.edu.ro – site dedicat semnalării eventualelor fapte de corupție. Examenul maturității continuă astăzi cu proba de evaluare a competenţelor digitale. În perioada 15 – 19 iunie, absolvenții hunedoreni vor susține proba de evaluare a competențelor digitale. În intervalul 14 – 16 iunie, absolvenții din județ vor susține proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, iar din 26 iunie încep probele scrise.

Tags