glasul-hd.ro Web analytics

ComunitateÎnvățământ

Absolvenții de liceu susțin Bacalaureatul cu o săptămână mai repede față de anul trecut

Elevii din anul terminal de liceu din județul Hunedoara vor susține examenul de maturitate cu o săptămână mai repede față de colegii lor de anul trecut. Pe site-ul Ministerului Educației a fost publicat atât calendarul examenului de Bacalaureat, cât și modelele de subiecte pentru acesta.

Ministerul Educației a publicat calendarul privind organizarea examenului de Bacalaureat din acest an. Potrivit acestuia, prima sesiune a Bacului din acest an începe cu o săptămână mai devreme față de anul trecut, iar elevii claselor a XII-a și a XIII-a se vor putea înscrie pentru susținerea examenului în perioada 22 – 26 mai. Prima probă, cea de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română are loc în perioada 6 – 7 iunie 2017. În perioada 8 – 9 iunie 2017 are loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, iar în perioada 9- 13 iunie 2017 are loc evaluarea competenţelor digitale. Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională va fi susținută în perioada 14-16 iunie, iar în 26 -30 iunie candidații din județul Hunedoara vor susține probele scrise ale examenului de maturitate. Rezultatele parțiale vor fi afișate în 5 iulie (până la ora 16:00) și tot în aceeași zi vor putea fi depuse contestațiile. În perioada 6 – 9 iulie 2017 are loc rezolvarea contestaţiilor, iar în 10 iulie 2017 are loc afişarea rezultatelor finale. Sesiunea de toamnă va avea loc mai devreme, respectiv în perioada 11 – 14 iulie se vor face înscrierile, iar pe 27 iulie se pot înscrie candidaţii care au promovat corigenţele.

Subiecte pentru examenul „de capacitate”, publicate pe edu.ro

Absolvenții de gimnaziu din județ, care vor susține în vară Evaluarea Națională, au la dispoziție pe site-ul edu.ro modele de subiecte în vederea pregătirii pentru examen. Pentru examenul „de capacitate” din acest an, modelele de subiecte au fost construite în funcție de următoarele trei cerinţe: formulare clară, precisă şi în strictă concordanţă cu programele pentru Evaluarea Naţională, nivel mediu de dificultate și posibilitatea de a fi rezolvate în 120 de minute. Pe lângă subiecte, ministerul de resort a publicat pe site și calendarul pentru organizarea examenului. Conform acestuia, elevii de clasa a VIII-a se vor putea înscrie pentru examen în perioada 7-9 iunie. Prima probă din cadrul Evaluării Naționale, cea la limba și literatura română are loc în 19 iunie. În 21 iunie, candidații vor susține examenul la matematică, iar o zi mai târziu – proba la limba și literatura maternă. Afișarea rezultatelor inițiale va avea loc în 26 iunie.

Loading...
Tags