glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

A vrut să-şi apere calul, dar a fost muşcat de lup

Un hunedorean în vârstă de 38 de ani, din localitatea Băniţa, a ajuns la spital după ce a fost muşcat de un lup, în timp ce se afla într-o pădure din apropierea satului.

Bărbatul a plecat după lemne, într-o pădure din apropierea localităţii Băniţa, în zona numită Dealu Babii. După ce a încărcat căruţa cu lemne, bărbatul s-a întors spre casă. La un moment dat, în timp ce cobora prin pădure, a fost „întâmpinat” de o haită de lupi. Fiarele s-au năpustit asupra calului, iar bărbatul a sărit din căruţă, înarmat cu un topor, să-şi apere animalul. Unul dintre lupi l-a atacat pe bărbat, reuşind să-l muşte de o mână. Într-un final, bărbatul a reuşit să alunge haita de lupi şi a coborât spre casă.

La spital, cu multiple răni

Bărbatul a fost transportat de urgenţă la spitalul din Vulcan, unde i-au fost dezinfectate rănile şi i-a fost administrat vaccinul antirabic. De asemenea, medicii vulcăneni au fost nevoiţi să solicite spitalului din Hunedoara o doză de imunoglobulină, pentru a-i fi administrată hunedoreanului. Spitalul din Hunedoara este singurul care mai are imunoglobulină, un ser antirabic similar serului antiviperin. Acest ser lipsea din stocul spitalului vulcănean deoarece medicii de acolo nu s-au mai confruntat până acum cu astfel de cazuri, însă vor trebui să se aprovizioneze şi cu astfel de medicamente.