glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

A venit din Dubai pentru a-şi petrece concediul acasă, dar a sfârşit într-un accident rutier

O tânără în vârstă de 26 de ani, din Deva, care venise în ţară, din Dubai, unde lucra ca optimetrist la o firmă de specialitate, pentru a-şi petrece concediul alături de cei dragi, şi-a găsit sfârşitul, duminică dimineaţa, la Rapoltu Mare, în urma unui accident rutier. O altă tragedie s-a produs în localitatea Băniţa, unde un motociclist şi-a pierdut viaţa după ce a lovit un autoturism condus de primarul comunei. Bilanţul celor trei accidente rutiere produse în weekend este unul sumbru: doi morţi şi cinci răniţi.

Un tragic accident rutier, soldat cu un mort, un rănit grav şi trei persoane rănite uşor, s-a produs duminică noaptea, în jurul orei 3:20, pe Drumul Judeţean 107 A, pe raza localităţii Rapoltu Mare. La acea oră două autoturisme veneau dinspre Geoagiu înspre Deva, un Seat şi un Jeep. Cel mai probabil, tinerii şi-au petrecut noaptea într-un club din Geoagiu Băi, iar înspre dimineaţă au plecat spre casă. La un moment dat, şoferul Jeep-ului, Daniel L., de 24 de ani, din Brănişca, a fost nevoit să frâneze brusc pentru a evita impactul cu o vulpe care „a dat buzna” pe carosabil. Pentru că nu a păstrat o distanţă corespunzătoare, autoturismul Seat, care circula în spatele său, nu a mai reuşit să frâneze la timp pentru a evita impactul cu Jeep-ul, şi a intrat în plin în acesta, după care se pare că s-a răsturnat. În urma accidentului, Andreea Dumitrache, o tânără în vârstă de 26 de ani, din Deva, pasageră în Seat, care era angajată ca optimetrist la o firmă din Dubai, a murit pe loc. Fata se pare că a venit în ţară pentru a-şi petrece concediul alături de familie. De asemenea, Violeta M., în vârstă de 31 de ani, pasageră în acelaşi autoturism, a suferit leziuni grave, fiind transportată de urgenţă la spitalul din Deva. Alte trei persoane, Alina F., de 23 de ani, Diana G. şi conducătorul autoturismului Florin Corcodel, în vârstă de 32 de ani, toţi din Deva, au fost răniţi uşor, fiind transportaţi la spital pentru investigaţii amănunţite. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală.

Şoferul Seat-ului, Florin Corcodel, un cunoscut interlop devean

Autoturismul în care se afla Andreea Dumitrache era condus de Florin Corcodel Stanciu, un cunoscut interlop din municipiul Deva, care în urmă cu un an, a fost cercetat de poliţişti, fiind acuzat că şi-a răpit şi bătut fosta iubită. Tânăra, în vârstă de 26 de ani, a fost răpită dintr-un salon de înfrumuseţare, din Deva. Femeia a fost forţată de fostul său iubit, Corcodel, să urce în autoturismul acestuia. Văzând că tânăra ripostează, bărbatul ar fi lovit-o de mai multe ori. Apoi, interlopul ar fi demarat în trombă, deplasându-se înspre ieşirea din localitate. Norocul a făcut ca, în apropiere de podul peste râul Mureş, din satul Şoimuş, circulaţia rutieră să fie oprită. Într-un moment de neatenţie al şoferului, tânăra a reuşit să fugă din autoturism şi a cerut ajutorul poliţiştilor care dirijau traficul. Bărbatul a fost reţinut şi prezentat judecătorilor, care au respins arestarea sa, hotărând să fie cercetat în stare de libertate.

Motociclist petrilean, mort la Băniţa. A intrat în maşina primarului comunei

Un motociclist în vârstă de 31 de ani, din Petrila, Alexandru Sultana, şi-a pierdut viaţa după ce a lovit un autoturism condus regulamentar de primarul comunei Băniţa, Martin Burlec. Cauza producerii tragicului accident a fost viteza excesivă cu care rula motociclistul. Accidentul s-a produs sâmbătă după – amiază, pe raza comunei Băniţa, pe DN 66, în zona Merişor. Cumplitul accident este descris pe forumul motocicliştilor din România.

„Acum am venit de la Petroşani exact de pe acelaşi drum şi după mine a venit un prieten cu maşina, care mi-a zis de accident. R1 albastru model 98-01, l-am întrebat de număr, a zis ca era tot motorul împrăştiat, nu s-a dus să se uite. Pe drumul Petroşani –Haţeg cum cobori din Băniţa, după izvor, riderul l-a depăşit (avea vreo 140 – (km/h – n.r.) – după aprecierea lui, dar curba e largă, sunt două benzi pe urcare şi ai vizibilitate), el s-a oprit să ia apă, apoi când a ajuns în curba următoare (curbă de dreapta) accidentul se întâmplase. Din ce a văzut amicul meu, riderul a intrat tare pe curbă (care se rupe de la mijloc fiind formată de fapt din două curbe), a ieşit puţin pe contrasens şi a lovit un Logan ce urca. Motorul zob, împrăştiat tot, riderul s-a înfipt în uşa spate a Loganului şi în roata spate. Avea casca şi geaca franjuri, un picior ferfeliţă, când a sosit prietenul meu băiatul sângera grupa mare în zona gâtului şi nu era conştient, am înţeles că s-a nimerit şi o doctoriţă pe acolo, dar nu a avut ce să-i facă. I-au scos casca, am înţeles că sângera şi pe gură, doctoriţa a încercat să-i elibereze căile respiratorii, dar era nasol că probabil avea şi coloana praf, că cică stătea într-o poziţie anapoda rău. Urât. Mi-a zis amicul cu maşina că până a ajuns salvarea era o baltă de vreo doi metri de sânge şi riderul nu mai avea puls de vreo 10 minute”, se arată pe forumul comunităţii motocicliştilor din România.

Loganul pe care l-a lovit motociclistul era condus de primarul comunei Băniţa, Martin Burlec. Conform reprezentantului Biroului de Presă al IPJ Hunedoara, agent principal Adriana Voina, „Alexandru S., de 31 de ani, din Petrila, în timp ce conducea o motocicletă pe DN 66, pe raza comunei Băniţa, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum, într-o curbă la dreapta, a pătruns pe contrasens intrând în coliziune cu autoturismul condus regulamentar de Martin B., de 40 de ani, din comuna Băniţa”.

Gorjean rănit grav la Petroşani

Un bărbat în vârstă de 45 de ani, din judeţul Gorj, a fost transportat la spital în stare gravă, în urma unui accident rutier produs, la sfârşitul săptămânii trecute, în municipiul Petroşani. Accidentul s-a produs pe strada 1 Decembrie, unde conducătorul unui autoturism, Viorel M., de 51 de ani, din Petroşani, nu s-a asigurat la schimbarea benzii de circulaţie, moment în care a fost acroşat de autoturismul condus regulamentar de Matei R., de 45 de ani, din judeţul Gorj. În urma accidentului, şoferul gorjean a fost grav rănit. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală.