glasul-hd.ro Web analytics

Infracționalitate

A treia victimă într-o lună. Metoda „Accidentul” a funcţionat din nou, tot în municipiul Hunedoara

Municipiul Hunedoara pare să fie atracţia persoanelor care recurg la înşelăciuni prin metoda „Accidentul”. După ce săptămâna trecută, un bărbat din oraşul de pe Cerna a fost înşelat de un „procuror la poliţie”, acum a venit rândul unei mame să fie păcălite de „fiul” ei.

Nu-şi recunoaşte fiul la telefon

Femeia a fost contactată telefonic, luni după-amiaza, de către un bărbat care s-a prezentat drept fiul acesteia. Bărbatul de la celălalt capăt al firului i-a spus femeii că este implicat într-un accident auto cu victime, iar pentru a fi asistat de avocat are nevoie de suma de 3.700 de lei. Crezând că este vorba, într-adevăr, de fiul ei, hunedoreanca nu a stat deloc pe gânduri, a depus la sucursala unei unităţi bancare din Hunedoara suma de 3.701 lei. Ulterior, aceasta şi-a dat seama că totul a fost o escrocherie şi a sesizat Poliţia. În cauză s-a întocmit un dosar penal în care se vor efectua cercetări în vederea identificării autorului şi a recuperării prejudiciului”, au precizat reprezentanţii poliţiei hunedorene.

Două victime în luna noiembrie

Două persoane din judeţ au căzut în plasa celor care au folosit această metodă pentru a obţine bani. Prima a fost o femeie din Lupeni care a plătit aproape 19.000 de lei pe motivul că fiica sa a comis un accident de circulaţie soldat cu victime în Belgia. Cea de-a doua victimă a fost un bărbat din municipiul Hunedoara care a fost convins să cumpere trei cartele telefonice reîncărcabile, în valoare de 25 euro fiecare, apoi să îi transmită codurile unui „procuror la poliţie”, deoarece sora hunedoreanului ar fi provocat un accident rutier şi victima, un minor în vârstă de 10 ani, se află în stare gravă la spital.

Verificaţi informaţia înainte de a plăti”

O spun poliţiştii care le recomandă oamenilor să fie foarte atenţi atunci când se află în asemenea situaţii.

Pentru a nu deveni victime ale unor astfel de infracţiuni, nu comunicaţi coduri pentru încărcarea unor cartele prepay şi nu daţi curs unor solicitări prin care sunteţi informaţi că o persoană apropiată a fost implicată într-un eveniment rutier, ori sunteţi desemnaţi câştigători ai unor premii la concursuri la care nu aţi participat”, a afirmat subcomisarul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

 

Loading...