glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

A început procesul lui Mircia Muntean

Vineri a avut loc la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) primul termen al procesului în care fostul primar al Devei, Mircia Muntean, este acuzat că a condus sub influenţa alcoolului.

Pe site-ul ÎCCJ nu a fost încă anunţat următorul termen al procesului în urma căruia Mircia Muntean riscă să ajungă la închisoare. Pericolul detenţiei pentru fostul primar al Devei nu vine din cauză că ar fi condus beat, ci din cauză că acesta mai are la activ o condamnare definitivă, cu suspendare şi cu termen de încercare de 6 ani, dată în dosarul Shell, în care a fost acuzat de abuz în serviciu, favorizând o serie de schimburi ilegale de terenuri. Conform legii, dacă o persoană condamnată cu suspendare comite alte fapte penale pe durata pedepsei şi a perioadei de încercare,  pedeapsa dată cu suspendare se transformă în una cu executare.
În momentul în care Parchetul General anunţa trimiterea sa în judecată, Mircia Muntean declara că dosarul are substrat politic.
În 30 octombrie, anul trecut, maşina lui Mircia Muntean a lovit două autoturisme pe Calea Zarandului, în Deva, după care s-a oprit în spatele unei basculante. Deputatul PSD a recunoscut că băuse alcool, dar a declarat că nu el s-a aflat la volan, ci un oarecare „Jenică”, despre care spune că este şoferul lui.