glasul-hd.ro Web analytics

Social

A început distribuirea ajutoarelor alimentare . Deva: Cozi interminabile pentru alimentele de la Uniunea Europeană

O parte dintre ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeană, destinate persoanelor cu venituri mici din municipiul Deva, au ajuns deja la beneficiari. Sute de deveni s-au aşezat la coadă cu noaptea-n cap la punctul de distribuire a ajutoarelor, unii dintre ei venind chiar de la cinci dimineaţa.

Indignarea în rândul persoanelor care au aşteptate ore bune să îşi ridice alimentele a fost mare atunci când au aflat că nu vor primi întreaga cantitate de produse alimentare şi nici toate sortimentele. Cantitatea de făină albă şi mălai este cu un kilogram sub cea anunţată, însă vor primii o cutie de mazăre în plus. Sunt şi produse pentru care beneficiarii vor mai trebui să stea încă o dată la coadă pentru a le primi, şi anume ulei, fasole şi biscuiţi.
„În municipiul Deva avem 5.225 de persoane care sunt înscrise în listele de beneficiari ajutoarelor alimentare de la Uniunea Europeană. Astăzi (n.r – ieri) am început distribuirea acestor produse deşi nu avem la dispoziţie întreaga paletă de produse, ne lipsesc uleiul, fasolea boabe şi biscuiţii, care din câte am înţeles nu au ajuns nici în despozitele Consiliului Judeţean. Din păcate pentru celelalte produse oamenii vor fi nevoiţi să mai stea o dată la coadă, noi am sperat însă până în ultima clipă că vom reuşii să distribuim ca anul trecut întreaga cantitate de produse. Oamenii trebuie să înţeleagă că începând de azi (n.r – ieri) până în 31 martie, noi vom distribui aceste ajutoare, de luni până joi între orele 8-12 şi 13-15”, susţine consilierul în cadrul Serviciului Public de Asistenţă Socială Deva, Ileana Kelemen.

„Stau şi aştept în frig de la cinci dimineaţa, dar dacă asta este viaţa şi aşa ne vor guvernanţi ca după 47 de ani de muncă să stai ca un cerşetor pentru o plasă cu mâncare, aşa stăm. Dacă ne-ar ajuta şi statul să nu mai scumpească toate de la o zi la alta, nu ne-am mai înghesuii să ne certăm şi să facem ură între noi pentru o un fapt de nimic” – Virginia Oltean.

„Am venit de pe la patru şi jumătate şi mă gândesc că pe la 10-11 voi ajunge şi eu să îmi iau alimentele. Dacă nu aş avea atâta nevoie de ele nu aş sta în frig aici, dar pensiile sunt mici şi cu astea ne mai ajutăm şi noi. Dar au promis că ne dau ulei şi acum nu ne mai dau, şi cică trebuie să mai venim odată să mai stăm un pic în frig. Nu e organizare deloc!” –Mihai Beşleagă.

„Avem nevoie mare de aceste alimente, la pensia mea de nici patru milioane, cum pot să trec iarna, apoi alimentele astea, chiar dacă nu sunt toate, mă ajut de ele şi mi-e un pic mai uşor. Eu sunt mulţumită de cât îmi dă şi zic bogdaproste că ne dă ceva. Ne e greu că altfel nu am sta la cozi de la cinci dimineaţa” – Valeria Cerna.

Loading...