glasul-hd.ro Web analytics

Timp liber

„Lacul lebedelor”, concert religios și „Cupa Pro-Parâng” în acest weekend

Hunedorenii au ocazia să ia parte în acest final de săptămână la evenimente cultural-artistice și la o competiție montană. Iubitorii dansului clasic sunt invitați la cel mai faimos balet al tuturor timpurilor, „Lacul lebedelor”, iar pasionații de adrenalină sunt așteptați la concursul de schi alpin „Cupa Pro-Parâng”. Tot în acest weekend, la Brad, are loc un concert de muzică populară, cu tematică religioasă.

Cel mai faimos balet al tuturor timpurilor, la Deva

Foto Lacul lebedelorIubitorii dansului clasic sunt invitați la un spectacol de excepție, interpretat de o companie-fanion a școlii de balet rusești. Este vorba despre Compania „St. Petersburg Classical Balet” care va dansa „Lacul lebedelor” la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” din Deva. Vedetele spectacolului vor fi balerinii Olga Golitsa (în rolul Odette/Odile) și Denis Nedak (Siegfried). Baletul în 4 acte „Lacul lebedelor”, pe muzica lui Piotr Ilici Ceaikovski, în coregrafia lui Marius Petipa și Lev Ivanov, are scenografia semnată de Evgenii Gurenco. Povestea din spatele operei are ca sursă de inspirație folclorul și poveștile populare rusești. Compania „St. Petersburg Classical Balet” a fost fondată în 2014, de celebrul balerin rus Andrei Batalov, prim-solist al Teatrului Mariinsky din St. Petersburg. Premiera mondială a baletului „Lacul lebedelor” a avut loc în 1877, la Teatrul Balșoi din Moscova. Spectacolul de la Deva are loc sâmbătă, de la ora 20:00. Prețul unui bilet este 100, respectiv 120 de lei (în funcție de locul din sală). Informații suplimentare pot fi obținute la numărul de telefon 0721.055.037.

Concursul de schi alpin „Cupa Pro-Parâng”

parangDomeniul Schiabil Parâng găzduiește, în acest final de săptămână, concursul de schi alpin „Cupa Pro-Parâng”. Aflat la ceea de a VI-a ediție, concursul este organizat de Asociația schi turism montan Pro-Parâng în colaborare cu Primăria Municipiului Petroșani și Clubul Sportiv Școlar Petroșani și se va desfășura sâmbătă. Competiția se adresează tuturor schiorilor, fiind organizată după cum urmează: Copii legitimați – patru categorii în funcție de anul nașterii: <2013, 2010-2012, 2007-2009, 2004-2006, feminin și masculin; nelegitimați – șapte categorii în funcție de vârstă : < 8 ani, 12-18 ani, 18-24 ani, 24-40 ani, 40-50 ani, 50-60 ani, peste 60 ani, feminin și masculin. Traseul de slalom va fi amenajat pe pârtia Telescaun. Înscrierile se fac la Baza Didactică a Clubului Sportiv Școlar Petroșani din Parâng în ziua concursului, iar ora de start este 11.30. Pentru cele mai bune rezultate se vor acorda diplome și cupe.

concert„Veniți, creștini, la rugăciune!”, concert religios la Brad

Sala de Sport a Școlii Generale „Horea, Cloșca și Crișan” din Brad găzduiește duminică, de la ora 18:00 un concert de muzică populară, cu tematică religioasă. Intitulat „Veniți, creștini, la rugăciune!”, concertul va fi susținut de artiști Mariana Anghel, Ilie Medrea și Grupul Vocal „Anghelos”, cărora li se alătură Marcel Anghel, cu un recital de poezie. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Hunedoara, prin Centrul de Cultură și Artă al județului, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Brad. Intrarea este liberă!

Vezi și

Close