glasul-hd.ro Web analytics

Timp liber

Poftiți la iubire și rock! Dragobetele sărbătorit la Deva și Hunedoara și „Istoria ROCKului românesc”, în acest weekend

Cântece de dragoste, jocuri distractive, concursurile „Cel mai mândru flăcău” și „Cea mai mândră fată” dar și căsătorii de probă sunt doar câteva dintre activităţile care vor avea loc la finalul acestei săptămâni la Deva şi Hunedoara, cu ocazia Dragobetelui. Totodată, pasionații rock-ului românesc sunt invitați lansarea celui de-al doilea volum din trilogia „Istoria ROCKului românesc”, de Nelu Stratone.

Dragobete se îmbracă românește, la Deva

Devenii de toate vârstele au ocazia să sărbătorească, în acest weekend, Ziua Îndrăgostiților la români, și anume Dragobetele. Astfel, toți îndrăgostiții, și nu numai sunt așteptați astăzi, de la ora 14:00, la spectacolul intitulat „Dragobete se îmbracă românește”. Evenimentul, care va avea loc în Sala mare a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” Deva, va aduce în fața publicului cele mai frumoase cântece de dragoste, dar și jocuri distractive, tradiționala „cutiuță poștală” pentru mesajele celor îndrăgostiți și concursurile „Cel mai mândru flăcău” și „Cea mai mândră fată”. Spectacolul va fi susținut de interpreți și grupuri folclorice, trupe de dans, elevi ai Școlii Gimnaziale „Andrei Șaguna” Deva și ai Asociației „Castelul din Carpați”. Intrarea la eveniment este liberă!

Căsătorii de probă la Castel

Locuitorii municipiului Hunedoara au ocazia să sărbătorească Dragobetele într-un cadru special, la Castelul Corvinilor, căsătorindu-se de probă, pentru o zi, cu persoana aleasă. Ceremoniile de oficiere a căsătoriilor de probă vor avea loc în Capela Castelului Corvinilor, sâmbătă, 24 februarie, între orele 12:00 – 14:00. Și în acest an, ceremonia va fi oficiată de primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu. Conform reprezentanților administrației locale, pentru buna desfășurare a evenimentului, persoanele interesate sunt rugate să se înscrie pe pagina de Facebook a evenimentului „Dragobete la Castelul Corvinilor”(click pe „Merg”/„Going”). Prima dată a fost sărbătorit Dragobetele în municipiul de pe Cerna anul trecut, într-o manieră similară.

„Iubește românește” la Aqualand

dragobete aqualand„De Dragobete, iubește românește!” este genericul sub care Complexul acvatic „Aqualand” Deva celebrează sărbătoarea iubirii la români – duminică, 25 februarie 2018, între orele 15:00–20:00. Publicul prezent la eveniment va avea parte de o petrecere pe cinste – cu muzică, jocuri, baloane, fotografii și o mulțime de surprize. Programul va cuprinde și un concert susținut de elevi ai Liceului de Arte „Sigismund Toduță” Deva, care vor oferi invitaților cele mai frumoase cântece românești de dragoste.

„Istoria ROCKului românesc” la cafeneaua culturală

istoria rockuluiEvenimentele editoriale continuă în acest weekend la Cafeneaua dependentă de cultură „Jos pălăria” din Deva cu o nouă lansare. Este vorba despre lansarea celui de-al doilea volum din trilogia „Istoria ROCKului românesc”, de Nelu Stratone, „Rock în timpuri noi”. Gazdele evenimentului vor fi coordonatorii proiectului „Istoria ROCKului românesc”, Radu Toderaș împreună cu scriitorul și editorul Andrei Ruse. „Rock în timpuri noi” continuă povestea rockului românesc de la momentul Revoluției din 1989 până în anul 2000. La fel ca în primul volum, „Rock sub seceră și ciocan”, sunt tratate și mișcările sociale importante ale acestei perioade (revoluția, eroii ei „rock”, apoi mineriadele și continua tranziție), dar cel mai important, formațiile și curentele noi și, mai ales, evoluția lor în noul context al libertății de această dată, în care lipsa de interes a publicului pentru rock și de multe ori chiar a fondurilor necesare pentru susținerea unei trupe de calibru nu au reprezentat fundamentul atât de mult visat după ’89. Evenimentul are loc duminică, de la ora 19:30.

Totul pentru o nuntă perfectă la Deva Mall

foto caseta7Se apropie cel mai important eveniment din viața ta și nu te-ai decis încă în privința rochiei, verighetelor sau aranjamentelor florale? Nu este nicio problemă, deoarece la Deva Mall ai ocazia să alegi serviciile necesare organizării unei nunți perfecte, cât și o gamă variată de furnizori pentru produsele dorite și de cea mai bună calitate. Totul, în cadrul Târgului de Nunți, care ajunge anul acesta la cea de-a X-a ediție. Evenimentul a început ieri și se desfășoară până duminică. Târgul aduce în atenția viitorilor miri 30 de expozanți din Deva, Călan, Simeria, Orăștie, Cluj, Timișoara și Bistrița. Conform organizatorilor, în cadrul târgului vor fi expuse rochii de mireasă, costume de miri, aranjamente florale, decorațiuni interioare, invitații de nuntă, mărturii, servicii foto/video, photobooth, oglinda selfie, rochii pentru soacre și domnișoare de onoare, o limuzină, focuri de artificii de interior/exterior, torturi și prăjituri, cursuri de dans pentru miri, dj și sonorizări. De asemenea, sâmbătă, de la ora 18:00, organizatorii au pregătit o paradă a rochiilor de mireasă și a domnișoarelor de onoare, demonstrație de vals, dansuri sud-americane și dansuri populare și țigănești. În ultima zi a evenimentului, viitorii miri au posibilitatea să participe la tombola Târgului de Nunți. Premiul cel mare constă într-o rochie de mireasă, dar vor mai fi acordate și alte premii: cămașă de mire și un papion, voal de mireasă, set de artificii pentru dansul mirilor, buchet de mireasă, curs de dans gratis și trei vouchere cu reducere de 50 la sută la cursurile pentru dansul mirilor. Târgul este deschis astăzi și mâine în intervalul orar 09:00-20:00, iar duminică de la 09:00 la 18:00.

 

Vezi și

Close