glasul-hd.ro Web analytics

Editorial

Sare-n ochi

Liberalii din municipiul Hunedoara și-au dat arama pe față. Adică au confirmat ceea ce în urmă cu un an catalogau că ar fi doar zvonuri răuvoitoare. Marele lider liberal Carmen Hărău nu are niciun interes să dezvolte municipiul pe care ar vrea să-l păstorească din poziția de unic investitor. Altfel nu se explică vehemența cu care „argații” ei trimiși în Consiliul Local s-au opus unei investiții străine în municipiul de pe Cerna. Termenul „argați” este în deplină concordanță cu modul de gândire a senatoarei liberale. Pentru că Eleonora Carmen Hărău nu are colaboratori, ci doar „argați”, oameni pe care îi plătește pentru serviciile aduse pentru ca, la momentul în care nu mai are nevoie de ei, să-i arunce ca pe niște batiste de hârtie folosite. În aceste condiții, la ultima ședință a Consiliului Local, „argații” au votat în concordanță cu interesele senatoarei. Adică împotriva unei investiții private. O investiție care ar aduce mai multe locuri de muncă decât hotelul construit de Carmen Hărău în vecinătatea Castelului Corvinilor. Spuneam, în momentul în care o anumită parte a presei o critica pentru construcția hotelului, că orice leu investit în Hunedoara este binevenit și că inițiativa familiei Hărău de a construi un hotel în municipiul de pe Cerna este lăudabilă. Personal mi-am păstrat convingerea că orice leu investit în Hunedoara este binevenit. Carmen Hărău însă se pare că nu este de aceeași părere, dacă leul investit nu-i aduce ei un „ce” profit.

Evident că senatorul, care nu știa nici măcar ce votează colegii din camera superioară a Parlamentului, făcându-se de „mândră minune” chiar de la tribuna Senatului, va spune că nu a știut ce au votat „argații” ei din Consiliul Local. Doar că strategia liberalilor din municipiul Hunedoara, de a „otrăvi fântânile”, nu este una nouă, iar Carmen Hărău a anunțat această strategie încă din campania electorală din toamna lui 2016, când a intrat în dispute aprige cu primarul proaspăt ales, Dan Bobouțanu, chiar dacă acesta nu era implicat în scrutinul pentru alegerile parlamentare. Era evident că Hărău va bloca orice colaborare cu municipalitatea, cu excepția contractelor pe care firmele ei le derulează de multă vreme. Și cum i s-a ivit ocazia să blocheze o investiție benefică pentru Hunedoara, care i-ar fi adus „puncte” primarului Dan Bobouțanu, senatorul liberal nu a stat pe gânduri. Chiar dacă liberalismul înseamnă cu totul altceva decât găsirea „nodurilor în papură” pentru blocarea unei infuzii de capital străin în Hunedoara.

Faptul că senatorul liberal Carmen Hărău nu a fost în afara jocurilor politice care ar putea să țină departe investitorii de municipiul Hunedoara este reacția trustului de presă pe care îl controlează în proporție de 100 la sută, publicând articole scrise personal și jucând de multe ori rolul de moderator în emisiunile propriei televiziuni. În publicația personală a senatorului Carmen Hărău, inițiativa consilierilor liberali de a bloca investiția străină din Hunedoara nu numai că nu era criticată, ci era lăudată ca un act de maxim „eroism” al unor liberali care au reușit să blocheze un „tun imobiliar”. Adică orice tranzacție în care nu este implicată Carmen Hărău miroase a tun imobiliar. Un fost sit industrial infestat, pentru ecologizarea căruia municipalitatea ar fi nevoită să scoată din buget milioane de dolari şi care în momenul de față produce doar pierderi, este în situația să fie vândut la un preț decent. Pe terenul respectiv s-ar construi o capacitate de producţie care ar da de lucru unui număr mai mare sau mai mic de hunedoreni și ar aduce impozite și taxe la bugetul local, pe lângă prețul plătit de investitori pentru cumpărarea imobilului. Automat bucata de teren infestată ar deveni aducătoare de bani pentru municipalitate. Unde este tunul imobiliar? Evident că este văzut doar de „gazeta” de casă a senatoarei Carmen Hărău în încercarea de a justifica blocarea investiției de către argații acesteia.

Poate că liderul liberalilor din municipiul Hunedoara, Carmen Hărău, nu știa nici ce au scris angajații ei de la „gazetă”. În aceste condiții este interesant de văzut ce măsuri va lua împotriva consilierilor PNL din Consiliul Local Hunedoara care, nu numai că au votat împotriva intereselor hunedorenilor, ci au reușit să aducă un deficit de imagine întregului partid, tocmai în momentele în care PNL părea că se revigorează după victoria de la Deva și căderea liberă în care se află social democrații.

Loading...

Vezi și

Close