glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

2018, anul care „dezgheaţă” SMID?

Un proiect de peste 50 de milioane de euro e semi-paralizat la nivel judeţean din cauza hăţişului legislativ: Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor (SMID). Cel puţin o parte din acest sistem ar putea fi „dezgheţată”, dacă procedurile nu lasă loc de contestaţii care să se dovedească a fi întemeiate. Este vorba despre stabilirea firmelor care să colecteze gunoiul din localităţile judeţului.

Pentru implementarea proiectului, judeţul a fost împărţit în patru zone de colectare. În două dintre ele se pare că se apropie momentul stabilirii unor operatori de salubritate. „În zona 4 – Petroşani Valea Jiului avem depuse două oferte, iar termenul de atribuire a contractului este 15 februarie. Pentru zona 3 Centru (se pare, cea mai atractivă din punct de vedere economic – n. red.), unde am avut o contestaţie, documentaţia este din nou ridicată pe SEAP, aşa cum a fost şi iniţial, pentru că noi am avut câştig de cauză. Tot în faza prezentării documentaţiei pe SEAP sunt şi procedurile pentru zonele 1 – Brad şi 2 – Haţeg. Pentru aceste 3 zone, suntem în perioada în care se mai pot cere clarificări şi se pot depune contestaţii (la caietul de sarcini – n.red.)”, spune directorul ADI Deşeuri, Nicolae Panţa.

Licitaţia pentru cealaltă „jumătate” importantă a sistemului, deponeul de la Bârcea, este şi acum blocată. Reprezentanţii CJ Hunedoara spun că încă nu au primit motivarea unei sentinţe a Curţii de Apel Alba astfel încât să ştie clar ce modificări trebuie să opereze în caietul de sarcini pentru stabilirea companiei care va gestiona deponeul ecologic pe termen lung.

Vezi și

Close