glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

2017, încă un an în care Primăria Teliuc e depăşită de problema gunoaielor de la Cinciş

Săptămâna trecută primarul comunei Teliuc, Daniel Pupeză, sugera că e normal să fie multe gunoaie joia, pentru că ele se ridică doar vinerea şi lunea. Cititorii ne-au trimis imagini cu gunoaie surprinse miercurea: nicio diferenţă.

Miile de turişti care ajung pe malurile lacului Cinciş, mai ales vara, aşteaptă să vadă o zonă splendidă şi curată. Zona este splendidă, dar gunoaiele de pe marginea drumului, mai ales felul în care sunt strânse în aşa-zisele „puncte de colectare”, lasă mult de dorit şi anul acesta (asta pe lângă drumul aflat într-o stare jalnică – problemă ce ar trebui rezolvată de Consiliul Judeţean).

„Vinerea lăsăm curat pentru weekend, iar lunea luăm ce se strânge. Dacă cineva face o poză joi, normal că sunt gunoaie, asta e… Vineri au fost și au luat două remorci. Acum, iar o să fie mizerie. Dacă vine și face cineva poză în seara asta, iar o să găsească gunoaie.”, a declarat Daniel Pupeză, pentru „Glasul Hunedoarei”, săptămâna trecută. Unii cititori se pare că s-au enervat şi ne-au trimis fotografii făcute miercurea seara. Aproape nicio diferenţă faţă de cele publicate de noi săptămâna trecută. Poate unul-doi saci în minus.

Primarul dă vina pe … educaţie

Confruntat cu noua situaţie, Pupeză a declarat: „Operatorul cu care noi avem contract ridică gunoiul din punctele de colectare lunea şi sâmbăta după-amiaza. Tocmai ca să nu fie multă mizerie, vinerea, noi, cu angajaţii Primăriei, luăm ce e pe lângă containere vinerea dimineaţa, să fie curat pentru week-end. Orice-am face însă ne luptăm cu morile de vânt. Omul care vine la un grătar la Cinciş, ia gunoiul, dacă şi-l ia din locul în care a făcut grătarul, îl pune-n maşină, dar nu-l duce până acasă, ci îl aruncă pe drum. Am îngrădit un punct de colectare, dar cam degeaba. Nici nu se deranjează să deschidă acea portiţă şi să pună în container, ori în ţarc. Lasă gunoiul lângă ţarc. Vin câinii, rup sacii şi-l împrăştie. E o situaţie tipică întregii ţări, din păcate, nu doar zonei Cinciş”.

Întrebat de ce în cele două puncte de colectare private din apropierea campingurilor situaţia e ceva mai în regulă, primarul spune că zonele respective sunt supravegheate de angajaţii unităţilor de agrement, iar Primăria nu-şi permite să plătească oameni pentru punctele publice de colectare.

Gunoi ridicat zilnic? „Imposibil”

Primarul comunei Teliuc spune că e imposibil ca deşeurile din zona Cinciş să fie ridicate zilnic, pentru că asta ar însemna cheltuieli pe care Primăria nu şi le permite. Asta chiar dacă la Cinciş există zeci de unităţi de cazare şi peste 100 de proprietari de case de vacanţă care-şi plătesc, majoritatea, taxele şi impozitele la timp, zona reprezentând o sursă importantă pentru bugetul local. „Am discutat recent şi cu proprietarii de pensiuni. Şi ei erau nemulţumiţi de gunoaiele de pe drum, dar i-am întrebat dacă nu cumva tot clienţi de-ai lor fac asta. Nu putem fi noi acuzaţi că neglijăm zona Cinciş, mai ales că avem deja în licitaţie un proiect pentru apă curentă pe Strada Lacului (de fapt, drumul care merge pe malul sudic al Cincişului – n.red.) de 3,9 milioane de lei şi vom veni şi cu reţea de canalizare în zonă, pe un al doilea proiect, în valoare de 6,1 milioane de lei”, declară Pupeză.

Citeşte şi

http://glasul-hd.ro/cincis-o-zona-minunata-care-ureaza-bun-venit-turistilor-cu-gunoaie/

http://glasul-hd.ro/cincis-gunoiul-rezista/

http://glasul-hd.ro/la-cincis-s-atins-varful-sezonului-de-gunoaie-una-dintre-cele-mai-frumoase-zone-de-agrement-din-romania-este-invadata-de-gunoaie-primaria-comunei-teliuc-pe-raza-careia-se-afla-lacul-cincis-e-dep/

Tags