glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

145 de ani de la moartea lui Avram Iancu, marcați la Țebea

Mii de oameni din toată țara sunt invitați la finalul acestei săptămâni la Serbările Naţionale de la Ţebea. Manifestările comemorative sunt organizate cu prilejul împlinirii a 145 de ani de la moartea lui Avram Iancu, supranumit și „Crăișorul Munților”.

Iubitorii de istorie și tradiție din județul Hunedoara sunt aşteptaţi în weekend la evenimentul închinat memoriei lui Avram Iancu, una dintre personalităţile emblematice din istoria României. Este vorba despre Serbările Naţionale de la Ţebea, care se vor desfăşura duminică, 10 septembrie, în Complexul Istoric din Ţebea, comuna Baia de Criş. Manifestările vor debuta la ora 10:30, cu o slujbă religioasă de pomenire, evocare istorică și ceremonia depunerii de coroane. Urmează apoi defilarea gărzii de onoare, iar de la ora 14:30 va începe spectacolul folcloric. Capi de afiș anul acesta sunt Nicolae și Tudor Furdui Iancu. De asemenea, pe scenă va mai urca Grupul instrumental „Crai Nou” din Alba Iulia, dar și cunoscuții interpreți de muzică populară: Sava Negrean Brudașcu, Veta Biriș, Ionuț Fulea, Mariana Anghel, Ciprian Roman, Ovidiu Olari, Crisian Fodor, Elena Evsei, Ioana Ardelean, Ovidiu Homorodean și Nicolae Voiculeț, cu participarea Ansamblului Folcloric Profesionist „Drăgan Muntean” al Centrului de Cultură și Artă al județului Hunedoara. Evenimentul este organizat de Instituția Prefectului – Județul Hunedoara, Consiliul Judeţean Hunedoara, Centrul de Cultură și Artă al județului Hunedoara şi Primăria Baia de Criş.

Loading...

2 Comments

  1. ROMÂNIA TREBUIE SĂ INTERZICĂ PARTIDELE CONSTITUITE PE CRITERII ETNICE (gen U.D.M.R.). ASTFEL DE PARTIDE SUNT O RUŞINE PENTRU DEMOCRAŢIE!