Home / Actualitate / 10 companii româneşti, într-un raport pozitiv european
Main Allview

10 companii româneşti, într-un raport pozitiv european

10 companii din România se regăsesc în raportul „1.000 de companii care să inspire Europa”. Acelaşi număr de firme le au în acelaşi clasament şi Ungaria, şi Cehia, după cum anunţă agenţia Mediafax.

Este vorba despre  All View, B&B Collection, Complet Electro Serv, Elbi Electric&Lighting, Fan Courier, Grădinariu Import Export, Medist Group, Microfruits, Neptun şi Vox Carrier. Raportul „1000 de companii care să inspire Europa” este realizat anual de Bursa de Valori din Londra.

Conform raportului făcut public ieri, cele zece companii româneşti însumează 3.615 angajaţi, au avut venituri medii anuale de 47 de milioane de euro, o creştere de 29% a numărului de locuri de muncă în doi ani şi o rată de creştere anuală de 149% timp de trei ani.

După polonezi, dar înaintea bulgarilor

Raportul include IMM-uri europene care s-au făcut remarcate în domeniul în care activează şi care au potenţial semnificativ de creştere. Numărul de companii româneşti incluse în raport este similar cu cel din Ungaria şi Cehia. România este depăşită de Polonia, prezentă cu 30 de companii, iar Bulgaria are doar cinci companii incluse pe această listă.

Cele mai multe companii incluse în raportul „1.000 de companii care să inspire Europa 2017” provin din Germania (180), Marea Britanie (170) şi Franţa (150).

„Aceste companii evidenţiază în mod clar potenţialul IMM-urilor europene de a participa la relansarea economică europeană post-Brexit. În Europa, cu aproximativ 23 de milioane de IMM-uri şi în jur de 19 milioane de euro-şomeri, dacă am realiza potenţialul de creştere a întreprinderilor mici şi mijlocii, de a crea locuri de muncă, efectul va fi unul de transformare”, arată Xavier Rolet, CEO al Bursei de Valori din Londra.
Sursa: Mediafax

Despre Glasul Hunedoarei

Citește și

Foto parcare blocuri

Devenii își pot prelungi contractele de închiriere pentru locurile de parcare

Primăria Municipiului Deva aduce la cunoștința cetățenilor că, începând de luni, 15 ianuarie 2018, contractele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *