NEWS ALERT:
Home / Comunitate / 1 Decembrie sărbătorit cu mare fast în judeţ
1 Decembrie sărbătorit cu mare fast în judeţ

1 Decembrie sărbătorit cu mare fast în judeţ

Ceremonii oficiale, parade militare, spectacole în aer liber dar şi depuneri de coroane sunt doar câteva dintre manifestările care vor avea loc în principalele oraşe din judeţul Hunedoara cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a României. La fel ca şi anul trecut, şi de această dată principalele instituţii din judeţ vor celebra cu mare fast ziua de 1 Decembrie.

Paradă militară şi recital Dumitru Farcaş la Deva

În prima parte a zilei de 1 Decembrie, la Deva, va avea loc o ceremonie oficială în Piața Unirii, urmată de un recital extraordinar susținut de Dumitru Fărcaș. De la ora 12:00, are loc mult-așteptata paradă militară care se va desfășura pe B-dul 1 Decembrie 1918 (în zona Cinematografului Patria). De asemenea, programul manifestărilor va cuprinde: prezentarea onorului, salutul drapelului de luptă, intonartea imnului naţional, defilarea dispozitivului de paradă (trupe ale M.Ap.N, IJJ, ISU, M. J.), parada tehnicii specifice din dotarea ISU, IJJ, IPJ, SRI, MJ, SMURD şi defilarea altor structuri locale: Poliție locală, Salvamont, Crucea Roșie etc. Spre seară, va fi pornit iluminatul festiv de sărbători, eveniment precedat de tradiționala retragere cu torțe a structurilor Armatei, IJJ și ISU Hunedoara. Totodată, pe scena din Piața Unirii va avea loc un concert de fanfară și un spectacol de muzică populară. Reprezentanţii Prefecturii Hunedoara menţionează că în cadrul manifestărilor dedicate „Zilei Naţionale a României” nu se vor depune coroane, jerbe sau buchete de flori.

Fără paradă militară sau foc de artificii la Hunedoara

În municipiul Hunedoara nu va mai fi nicio paradă sau foc de artificii de Ziua Naţională a României. Primăria Hunedoarei a decis să restrângă manifestările după evenimentele de la Clubul Colectiv din Bucureşti şi atentatele teroriste de la Paris. Cu toate acestea, în 1 Decembrie, de la ora 10:00, va avea loc o depunere de coroane în Parcul Libertăţii (Centrul Vechi), iar de la ora 18:00, hunedorenii sunt invitaţi la un spectacol de muzică populară şi cântece patriotice, în faţa Casei de Cultură din localitate. Spectacolul va fi susţinut de Ansamblul „Haţegana”, Nicolae Furdui Iancu, Corul „Doina” şi Grupul Folcloric „Speranţa Hunedoarei”. Totodată, angajaţii primăriei vor merge pe stradă şi vor împărţi drapele şi cocarde tricolore, iar seara se va încheia cu un spectacol de lumini arhitecturale și proiecție lasere.

1 Decembrie sărbătorit cu fasole cu cârnaţi la Petroşani

În data de 1 Decembrie, reprezentanţii administraţiei locale din Petroşani au decis să organizeze o sărbătoare tipic românească. Astfel, în Sala de Marmură a Primăriei Petroşani, de la ora 10.00, va avea loc ceremonia de premiere a sportivilor care au obţinut rezultate deosebite. De la ora 12.00, evenimentul se mută în aer liber, în Parcul „Carol Schreter” din Petroşani. Acolo, petroşănenii care vor dori să petreacă româneşte vor fi întâmpinaţi cu fasole, cârnaţi şi un ceai fierbinte.

Despre Raluca STROIA

Citește și

mat 3

Teodora Larisa Petruț prezintă devenilor „Explozia sufletului”

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva organizează un nou eveniment cultural. De această dată este vorba …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *