glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

1 Decembrie cu polemici, la Hunedoara

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouţanu, a decis să renunţe la cheltuielile cu un eventual Revelion în aer liber şi să aloce diferenţa de bani pentru sărbătorirea Zilei Naţionale. Decizia produce unele critici, mai ales în mediul on-line, unii locuitori ai oraşului considerând că „acei bani ar fi putut fi folosiţi în alte scopuri”.

100.000 de lei intenţionează să cheltuiască Primăria Hunedoarei pentru organizarea manifestărilor de 1 Decembrie. Ca ordin de mărime, suma este a doua după cea alocată zilelor oraşului. De data aceasta, la Hunedoara, de 1 Decembrie nu vor fi doar depuneri de coroane de flori, ci şi spectacole şi focuri de artificii (sau jocuri de lumini). O altă noutate (care va consuma şi o bună parte din bugetul manifestării) o constituie cele 2.000 de porţii de iahnie de fasole cu cârnaţi şi 2.000 de pahare de vin.

Primarul: „Dacă nu faci, eşti criticat, dacă faci, la fel”

Primarul Dan Bobouţanu spune că, în mandatul său, până acum, an de an, banii cheltuiţi pentru manifestările organizate de Primărie sunt de două ori mai puţini decât în timpul lui Viorel Arion. Bobouţanu adaugă că a decis să acorde mai multă atenţie zilei de 1 Decembrie şi, implicit, o alocare bugetară mai mare, din mai multe motive: „Anul trecut, tot în mediul on-line, am fost criticaţi că de ce noi nu dăm iahnie de fasole şi un pahar de vin, chiar scria cineva ceva de genul «Ce, chiar aşa am ajuns, cei mai sărăntoci?! ». Sunt 99 de ani de la Marea Unire, e o zi foarte importantă, aşa că am decis să o tratăm ca atare. Am decis să nu mai plătim cântăreţi pentru spectacole în noaptea de Revelion, pentru că nu dorim să aruncăm cu banii pentru solişti ori soliste care mai mult aleargă dintr-un oraş în altul, în acea noapte, decât cântă. În plus, serviciile de organizare a evenimentului au fost scoase la licitaţie, nu dăm banii prin încredinţări directe sau alte metode. Se spune că banii ar putea fi folosiţi în alte scopuri. Păi noi atragem 10 milioane de euro doar prin PNDL 2 pentru străzi, grădiniţe, şcoli şi altele”.

Spectacolele vor avea loc în Parcul Tineretului. Primarul Hunedoarei spune că, de fapt, aici va fi amenajată, anul acesta, zona destinată Sărbătorilor de Iarnă. Aria din faţa Casei de Cultură este „blocată” cu o serie de lucrări de reamenajare. „Da, alte critici din ultima vreme. Dar nu era ilogic să reasfaltăm toată zona din faţa Casei de Cultură, iar la anul, când încep lucrările pentru piaţetă şi pietonală, să venim să spargem iarăşi?! S-ar fi spus că suntem iresponsabili cu banul public. Acolo aşteptăm finalizarea unor licitaţii”, adaugă Bobouţanu.

Loading...